Lange tijd is er weinig communicatie geweest. Maar ook daarvoor zijn niet alle updates op deze website gedeeld.

Vandaag ontvingen wij het onderstaande bericht van de projectleider Erna Timmerman van Gemeente Groningen.

Daaruit blijkt dat er een nieuwe eigenaar van het project/gebouw is. Maar dat vereist nieuw overleg wat zich nog in een vroeg stadium bevindt.

Beste bewoners,

Iets meer dan een jaar geleden hebben we elkaar gesproken over de plannen voor Kastanjelaan 2. Daarna hebben jullie geen bericht meer ontvangen. Dat was omdat het proces met niet verder is gegaan en er ook geen ander plan ligt. Ik heb nog wel contact gehad met bewoners die mij hierover hebben gemaild.

Met jullie opmerkingen hebben we gekeken of en op welke manier het plan zou kunnen worden aangepast. Daar kwamen we niet goed uit. De eigenaar was wel bereid tot een aanpassing en vermindering van het aantal woningen, maar die mogelijkheden waren wel beperkt. Dit had onder andere te maken met de parkeerkelder, wat een goede oplossing is om geen auto’s op straat te hebben, maar ook iets wat veel geld kost. Enkel een aantal lagen van het voorgestelde plan halen, was niet het gebouw wat we hier voor ogen hadden.

Vorig jaar is het de ontwikkeling overgenomen door nieuwe eigenaar. Deze wilde verder met het plan, maar had nog verschillende ideeën voor de invulling. We hebben in december een gesprek gehad over de mogelijkheden met het bestaande gebouw en de invulling daarvan. Dat is voor nu nog verkennend en er is nog geen overeenstemming over.

Omdat er steeds geen duidelijkheid was over het plan, heb ik lang gewacht om jullie te informeren. Duidelijkheid is er nu nog steeds niet, maar ik wil met deze mail graag laten weten wat er na ons laatste gesprek is gebeurd. Dit doe ik nu alleen naar de bewoners die een reactie hebben gestuurd en van wie ik het mailadres heb. Hopelijk weten we binnenkort of er een nieuw plan komt. Dan zal ik ook de rest van de buurt informeren met een brief.

Vorige Bericht