Een update van de architecten:

Beste buurtbewoners,

Het is alweer een tijdje geleden dat we elkaar gezien of gesproken hebben. Na de laatste bijeenkomst was het even niet mogelijk om elkaar in grote groepen te treffen, vanwege de maatregelen en ook omdat het virus nog bij ons stevig heeft huisgehouden. De afgelopen periode zijn wij druk bezig geweest met het verwerken van de uitkomsten van de participatie bijeenkomsten. Ook hebben we de aanvullende gegevens inzake de stedenbouw, programma, infrastructuur en parkeren verzameld. Daarnaast zijn er ook diverse veldonderzoeken en berekeningen uitgevoerd inzake de archeologie, geotechniek, flora&fauna, bomen-effecten analyse, geluidsnormen en schaduwonderzoeken. Deze gegevens en resultaten zijn nodig voor een aanvraag bestemmingsplanwijziging.

Wij hebben afgesproken dat we jullie zouden informeren over de aanvraag bestemmingsplanwijziging. Afgelopen week hebben wij de voorlopige concept documenten aangeboden bij de gemeente Groningen. En wij zijn voornemens om de definitieve aanvraag over ca. drie weken in te dienen bij de gemeente Groningen. Het proces van beoordelen, het besluit en het moment van ter inzage met de mogelijkheid om bezwaar in te dienen hebben we gepresenteerd tijdens onze bijeenkomsten. Naar verluid heeft de gemeente het buurtcomité medio februari jl. nog aanvullend geïnformeerd over het bestemmingsplanproces alsmede de inspraakmomenten.

Als de bestemmingsplanwijziging kan worden vastgesteld, zijn we voornemens om de bouwaanvraag indienen. Ook dan is er weer een moment voor bezwaren, zoals we dat hebben toegelicht tijdens onze bijeenkomsten.

Net als voor de corona-periode willen we jullie graag de gelegenheid geven om het ontwerp te bekijken. Op vrijdagmiddag, tussen 13 en 17 uur in weken 22 t/m 24 zijn jullie hiervoor van harte welkom in ons kantoor aan de Kastanjelaan 2. We kunnen dan natuurlijk ook informatie geven en horen graag de opmerkingen. Op andere momenten is het ook vaak wel mogelijk om langs te komen. Daarvoor kunnen jullie ons mailen.

Als er nog vragen zijn naar aanleiding van onze mail, dan horen wij dat graag.

Vriendelijke groet,

De architecten.

Disclaimer: Deze update is op 20 mei verzonden, als het goed is aan iedereen die zich bij de architecten aangemeld heeft. Door vakanties wederzijds is communicatie wat vertraagd en hebben we deze update nu pas gedeeld.

Aankomende vrijdag 17 juni is de derde genoemde vrijdag. Neem contact op met de architecten (via ) om een afspraak voor een ander moment te maken.

Vorige Bericht Volgende Bericht